Hvad er padel tennis?

Hvad er padel tennis?

04/03/21

Først og fremmest vil vi pointere at det ikke hedder padel tennis, men faktisk bare padel. Dette er særdeles vigtigt at nævne, da de mange padel-entusiaster let bliver irriteret over dette, når nybegyndere kommer på banen og spørger om man skal tage et slag padel tennis.

Med det sagt, så lad os hoppe ud i det.

Du har med garanti hørt om padel før og undre dig over, hvad i alverden er det? Er det ikke noget man bruger når man er ude på vandet i en kano? Svaret er nej.

Padel er den hurtigst voksende sportsgren per dags dato, i den forstand at det er her der tilkommer flest nye spillere og spillemuligheder i form af baner og turneringer på verdensplan.

Sportsgrenen kan bedste beskrives som en kombination af squash og tennis og kan både spilles indendørs såvel som udendørs.

I denne artikel kan du læse meget mere om hvad padel er og hvor og hvordan du kommer i gang med den trendy sportsgren alle taler om.

Indholdsfortegnelse

  • Padel historie og oprindelse
  • Hvad er reglerne i padel?
  • Hvordan spiller man padel?
  • Opbygning af en padelbane
  • Bat, bolde og andet padeludstyr
  • Hvor kan man spille padel i Danmark?
  • Ofte stillede spørgsmål om padel

Denne artikel er udarbejdet og i samarbejde med Dansk Padelforbund og sponsoreret af Padelgeek og Padelshoppen.

Padel historie og oprindelsePadel historie og oprindelse

Sportsgrenen padel er relativt ny i Danmark og resterende af Skandinavien, men det er absolut ikke en “ny” sport. Den tennislignende sportsgren blev for første gang spillet i Acapulco, Mexico i året 1969.

Til trods for at vi skriver at sportsgrenen ikke er ny, så er det faktisk en af de seneste sportsgrene som har nået det niveau som padel er på i dag, hvis man ser på antal turneringer, baner og præmier på verdensplan. Det er altså en sport som er i voldsom vækst.

På nuværende tidspunkt er padel mest populært i Mexico, Spanien, Italien og Andorra såvel som de sydamerikanske lande. Dog har Europa og særligt Danmark og Sverige i Skandinavien for alvor sat sig på verdenskortet hvad det gælder padel, alene i Sverige har antallet af padelbaner gået fra 0 padelbaner i 2014 til +1500 padelbaner i 2020. Det anslås at der er cirka 20.000 padelbaner fordelt i hele Europa.

Det første verdensmesterskab i padel, Padel World Championship blev afholdt i Spanien i 1992 hvor Argentina vandt guld for både dame- og herrelandsholdet. Det internationale padelforbund også kaldet International Padel Federation blev etableret i 2010 og står for en lang række internationale turneringer og ikke mindst rangeringer af professionelle spillere i hele verden.

Hvad er padel?Padel spillet og regler

Players: Singles use 6 by 20 metres (19 ft 8 in by 65 ft 7 in) instead of 10 by 20 metres (32 ft 10 in by 65 ft 7 in).
Serves: Both first and second serves must be underhand.
Score: Scoring method is the same as in tennis.
Ball: Very similar to tennis balls. Tennis balls are sometimes used.
Padel Bat: Solid with no strings. May be perforated.
Walls: Walls are used as part of the game.Players: Singles use 6 by 20 metres (19 ft 8 in by 65 ft 7 in) instead of 10 by 20 metres (32 ft 10 in by 65 ft 7 in).
Serves: Both first and second serves must be underhand.
Score: Scoring method is the same as in tennis.
Ball: Very similar to tennis balls. Tennis balls are sometimes used.
Padel Bat: Solid with no strings. May be perforated.
Walls: Walls are used as part of the game.

PadelbanePadel baner

Padelbaner er helt unikke, men kan minde lidt om en dobbeltsidet squashbane, da du spiller overfor din modstander som i tennis og der er vægge på alle siderne af banen. Disse vægge, kan på samme måde som i squash, benyttes til at bande bolden.

Indenfor padel findes der hovedsageligt 2 typer baner fordelt på indendørs- og udendørsbrug. Kravene til banerne er dog ens, der er vægge på begge typer, også uafhængigt af om du spiller inden- eller udendørs.

Illustration af en padelbanes opbygning med mål

Hvor stor er en padelbane?

En padelbane måler 20m lang x 10m bred og har et net i midten som deler banen i 2 og giver dermed hver spiller eller hvert hold 100m2 spillerareal. Banen er omgivet af glasvægge som gør det muligt at bande padelbolden, hvilket er en del af spillet.

Padel bat, bolde og udstyrPadeludstyr

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor mange spillere er man i padel?

Padel er på mange måder som tennis og det samme gør sig gældende hvad det angår antal spillere og spgh

 

 

 

 

 

 

Hvor kan man spille padel i Danmark?

Padelsporten er i rivende udvikling og for hvert år der går, vokser antallet af padelbaner markant.

 

 

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan spiller man padel?2021-09-28T10:46:53+00:00

I må minimum være to spillere og maksimalt 4 spillere for at spille padel. Når i har fundet ud af hvor mange spillere i er (single: 1 mod 1) eller (double: 2 mod 2), skal i finde en bane, det er vigtigt at finde ud af om i skal spille single eller double, da det spilles på to forskellige padelbaner. Det er nemlig ikke samme størrelse padelbane som benyttes til at spille single og double.

Hvor mange padelbaner er der i Danmark?2021-09-28T10:15:10+00:00

I Danmark er der i skrivende stund

Hvor stor er en padelbane?2021-09-28T10:10:49+00:00

En padelbane

Hvor kan man spille padel i Danmark?2021-09-28T09:59:24+00:00
Hvad er padel tennis?2021-09-28T09:59:08+00:00

Padel tennis som egentligt bare hedder padel men ofte omtales padel tennis er en relativ ny sportsgren med rødder fra Mexico fra 1960s. Sportsgrenen minder meget om tennis og squash og det er også sådan sporten som oftest referes til, altså en kombination af tennis og squash.

Konklusion

Padel er kommet for at blive og hvor vidt du vil prøve den nye sportsgren til dit næste stævnemøde eller med dine venner og bekendte, så er padel en sjov og udfordrende sport.

Go to Top