Har du fået mod på at gøre noget ved din nattesøvn, og vil du gerne øge dine chancer for at få dig en god nattesøvn, så du dag efter dag kan vågne op frisk og klar fysisk og mentalt, kan det være en god idé at følge med i de tre tips til at få en god nattesøvn, som vi har fundet frem til dig herunder.

Køb en god seng og en god madras

For det første kan det være en god idé at starte med at kigge på din seng og kvaliteten af den. Er det en gammel og slidt seng, du sover i, kan det være godt for din krop at få en ny og lækker seng at sove i. Køb en ny madras og en ny seng med det samme, hvis du har mulighed for det, da det kan være med til at øge dine chancer for en god nattesøvn, der kommer til at være af en meget højere kvalitet, end den nattesøvn du måske har været vant til over de sidste mange år.

Få et konsistent søvnskema

Det næste tip er at få kigget på dit søvnskema. Hvornår plejer du at gå i seng, og hvornår plejer du at stå op? Kroppen har svært ved at finde sig tilrette i et skævt søvnskema, der varierer meget fra dag til dag. Derfor kan det være en rigtig god idé at få lagt din søvn fast til et bestemt tidspunkt og så stræbe efter at ramme det samme tidspunkt for din søvn hver eneste dag – også i weekenderne. Der er mange, der ødelægger søvnen for en hel uge, fordi de fx ikke får nok søvn i en weekend med lidt for meget fest og farve.

Sørg for den rette temperatur i dit soveværelse

Sidst, men ikke mindst, kan det også være godt at finde ud af, hvad den rette temperatur i dit soveværelse skal være, så du kan få den mest optimale søvn. Der er ikke en temperatur, der er mere rigtig end andre, men du skal hverken have det for varmt eller for koldt, når du sover, da det kan være med til at vække dig og gøre din søvn meget ujævn. Så find en god middel temperatur, du har det behageligt i, og sørg for at have den temperatur i dit værelse, hver eneste aften, så du får nemmere ved at falde i søvn.